De bästa second hand-butikerna i Stockholm

Hållbart, unikt och prisvärt

Att handla second hand har blivit allt mer populärt de senaste åren. Förutom det faktum att det är ett fantastiskt sätt att hitta unika kläder och accessoarer på som är skonsamt för plånboken, så är det inte minst ett mer hållbart val för miljön. Vi listar Stockholms bästa second hand-butiker med massor av fynd – så att du slipper leta! 

Emmaus kläder

Emmaus – Om du letar efter nya kläder och önskar handla allt i en och samma butik så är Emmaus det ultimata stället! Här finns ett brett utbud av kläder och accessoarer i alla storlekar till ett riktigt bra pris. Du hittar även en del inredningsdetaljer och andra nödvändiga prylar för hemmet. Emmaus finns på flertalet platser runt om i Stockholm och överskottet från butikerna går till informations- och utvecklingsarbete på Emmaus för mänskliga rättigheter och hållbar utveckling.

Judits second hand Hornsgatan Stockholm

Judits Second Hand – På Hornsgatan i Stockholm ligger Judits Second Hand. Här finner du allt från lyxiga kläder till unika accessoarer från några av de mest kända designers i världen. Priserna kan vara lite högre här än i vissa andra second hand-butiker men kvalitén på produkterna gör det många gånger värt att investera.

Arkivet Stockholm

Arkivet – Runt om i Stockholm finner du Arkivet. Arkivet beskriver sig själva som en “modern” second hand-butik för miljö- och modemedvetna konsumenter. Här hittar du kläder och accessoarer från kända varumärken till rimliga priser – det är inte jättebilligt och inte heller jättedyrt. På Arkivet lämnar privatpersoner in sina kläder och får de värderade, därefter säljs de på kommission. 

Stadsmissionens second hand

Stadsmissionen – I Stadsmissionens butiker runt om i Stockholm kan du fynda allt från designerkläder till inredningsdetaljer och böcker, till ett bra pris. Och det bästa med allt är att det går till ett bra ändamål. Stadsmissionen arbetar för ett mänskligare samhälle genom social omsorg, arbetsintegration och utbildning. 

Second hand-butiker på nätet

Om du föredrar att handla online så finns det självklart även butiker som säljer second hand-kläder till bra priser på nätet. Även en del av de butiker som nämns ovan har en del fynd på sina onlineshoppar. Men de finns trots allt de som enbart har satsat på butiker online, här kommer några av de största: 

Sellpy – Här finner du kläder och accessoarer från de kändaste varumärkena till bra pris. Fynda en märkesväska eller investera i en sprillans ny tröja från Adidas, här är det bara fantasin som stoppar dig i ditt sökande i sortimentet. En stor fördel med Sellpy är att du kan se vad produkten har för skick, oftast finns det även bilder på eventuella skador eller noppor. På så sätt vet du exakt vad du köper. 

Vinted – På Vinted hittar du kläder i alla storlekar från varierande märken – till bra priser. Genom Vinted lägger privatpersoner ut sina tidigare fynd för försäljning, allt för att få ett mer hållbart och cirkulärt samhälle. 

Tradera – Tradera är nog en av Sveriges mest kända plattformar för försäljning av second hand. Till skillnad från tidigare nämnda second hand-butiker på nätet så budar den eventuella köparen på de produkter de tycker är intressanta, alternativt att de kan köpa produkten för ett fast pris om säljaren valt att lägga in det. På Tradera går det att fynda allt från märkesväskor till nya glas och porslin. 

Oavsett om du är erfaren second hand-shoppare eller bara är ute efter att prova något nytt så finns det många butiker i Stockholms eller på nätet där det går att fynda prisvärda kläder och accessoarer. Genom att shoppa second hand gör du även en insats för miljön, vilket gör det ännu bättre. Så varför inte ge det ett försök nästa gång du letar efter något nytt till garderoben?