Archive for category Ekonomi

Ekonomin under coronapandemin

Jag tror det är flera än mig som känner av att man har lite mindre i kassan så här under permitteringslön och coronapandemin. Allra mest så märks det dagarna efter lön. Tidigare kunde man lägga undan en peng men nu känns det som om att allt går till räkningar och amorteringar.

Nog om det. Jag letade efter ett smidigt sätt att låna pengar för ett tag sedan. Vad sägs då om te.x ett smslån utbetalning dygnet runt och jag menar verkligen smslån utbetalning natt. Du får utbetalningen dygnet runt och kan även ansöka dygnet runt. Galet tycker jag som tidigare tyckte att smslån med utbetalning direkt va revolutionerande.

Jag tror att lättillgängligheten med dessa lån gör att folk lånar mer än det behöver. Men å andra sidan så behövs ett visst shoppande för att systemet ska komma igång igen. Själv så är jag väldigt sugen på att boka mig en resa och försvinna utomlands till solen i någon månad och bara njuta av strand, hav och sol.

Vi fick smaka på sol och högtryck i juni men juli har varit kall. Det är sådana saker som gnager i skallen och som gör att jag kan tänka mig att ta ett lån för att säkra upp ekonomin under semestern. Det återstår att se helt enkelt hur det blir med den saken.

 

Tags: , ,

Viktigt med träning hos Think Pink

Här om dagen när jag satt och väntade på bussen i Skultuna så var jag inne och kollade in på Bella Nilssons blogg. Där läste jag ett väldigt intressant inlägg på Bellas blogg gällande vad träning och ett aktivt liv påverkar och speglar ut det som man presterar på jobbet. Hon nämner i sin blogg att när folk anställs till Think Pink så känner hon att det är viktigt att personen i fråga har ett aktivt och rörligt liv då hon kan se en stor utsträckning i hur det påverkar NMT Think Pinks personal. Det spelar inte någon roll vad det handlar om, hon berättar att hennes personal håller på med allt från ridning till motorsport och vad de gör spelar ingen roll för det viktiga är att det är just träning.

Think Pink Bella skriver att hon kan se av erfarenhet att människor som tränar veckovis håller sig friska och pigga och de presterar bättre på jobbet samt blir mer klarsynta.

Aktiviteter som skapar gemenskap och ork

Detta är otroligt viktigt och det är bra att personer som Bella Nilsson lyfter vad träning gör med människan och vad det påverkar till att vi orkar mer i vardagen, både på arbetsplatsen och privat på fritiden. Generellt har detta blivit en uppmärksammad del hos många de senaste åren och det är många företag som kör träning tillsammans under lunchen för att öka gemenskapen, Think Pink bland annat. För att personalen på Think Pink ska orka med alla byggsäckar som exempelvis Sverigesäcken blir ju detta en perfekt lösning för att skapa gemenskap och ork på ett roligt sätt tillsammans på arbetsplatsen. I och med att det är många av månaderna i Sverige som är mörka och kalla, vilket skapar ännu mer orklöshet i och med brist på sol, är det bra sätt att få personalen att må bra och få mer ork.

Tags: , ,

Byxor för alla tillfällen

Jag är så sugen på att shoppa och samtidigt har jag inte råd. Jag vill köpa kläder och unna mig något riktigt snyggt. Egentligen har jag inte råd men om jag fick välja så skulle jag nog införskaffa mig i ett par riktigt snygga jeans. Om jag bara hade iaf 1000kr så hade jag köpt något fint. Funderar nästan på att ta ett smslån. Då hade jag ju kunnat handla i helgen. Undra om det har några smslån med helgutbetalning..

Byxor

 

Förmodligen det bästa jag skulle kunna hitta nu. Eller det värsta för då skulle jag shoppa ihjäl mig kanske. Skor och snygga byxor hade varit kul. Vi får se helt enkelt. Drömma kostar ju ingenting iaf.

Tags: ,

Kul shopping du har råd med

shopping

Hur många gånger har man inte stått inför valet och kvalet ifall att man har råd eller inte? För många gånger enligt mig. Enklast vore att gå till chefen och säga att jag behöver 5000 kr mer i månaden men så lätt är det ju inte att få igenom det önskemålet. Däremot är det faktiskt inte helt omöjligt att få ett räntefritt smslån. Om kravet inte är att få lånet just räntefritt så kan du vid önskemål få ditt smslån utan uc med utbetalning direkt. Det här alternativen gör enlkgt mig att du faktiskt har råd att handla nu genom att ditt lån inte kommer kosta dig skjortan utan du har råd att köpa dig ett plagg. Men jämför lånen först så du ser till att få det billigaste lånet för just dig.

Tags: ,